What is this national symbol of India - Patel ji

What is this national symbol of India

  What is this national symbol of India


 What is the national symbol of India, friends, today I am going to tell you about all the symbols of India.


 1. Question => Which is the national animal of India.

 Answer => Tiger.


 2. Question => Which is the national bird of India.

 Answer => Peacock.


 3. Question => Which is the national aquatic organism of India.

 Answer => Ganges is the dolphin.


 4. Question => Which is the national flower of India.

 Answer => Lotus.


 5. Question => Which is the national culture of India.

 Answer => Suspicious.


 6. Question => Which is the national sentence of India.

 Answer => Satyamev Jayate.


 7. Question => Which is the national river of India.

 Answer => Ganges.


 8. Question => Which is the national fruit of India.

 Answer => Common.


 9. Question => Which is the National Information Paper (Document) of India.

 Answer => White.


 10. Question => Which is the national currency of India.

 Answer => Rupee.


 11. Question => Who is the Father of the Nation of India.

 Answer => Mahatma Gandhi.


 12. Question => Which is the National Nives Policy of India.

 Answer => The faction is nigher.


 13. Question => Which is the National Award (Savonchh) of India.

 Answer => Bharat is a gem.


 14. Question => Which is the national slogan of India.

 Answer => Satyamev Jayate.


 15. Question => Which is the national religion of India.

 Answer => Secular.


 16. Question => Which is the national song of India.

 Answer => Vande Mataram.


 17. Question => Which is the national anthem of India.

 Answer => Jan-gana-mana.


 18. Question => Which is the National Plan of India.

 Answer => Five year plan.


 19. Question => Which is the national sport of India.

 Answer => Hockey.


 20. Question => Which is the national dessert of India.

 Answer => Jalebi.


 21. Question => Which is the national tree of India.

 Answer => Banyan


 22. Question => Which is the national symbol of India.

 Answer => Ashoka Chakra.


 23. Question => Which is the national flag of India.

 Answer => The tricolor.


 24. Question => Which is the national flag song of India.

 Answer => Hind is the lovely flag of the country.


 25. Question => Which is the national language of India.

 Answer => Hindi.


 26. Question => Which is the national script of India.

 Answer => Devanagari.


 27. Question => Which is the nationality of India.

 Answer => is Indian.


 28. Question => Which is the national festival of India.

 Answer => 15 August (Independence Day) 26 January

 (Republic Day) and 2 October (Gandhi Jayanti)


 29. Question => What are the 5 names of India.


 Answer => Aryavarta Bharatvarsha is Hindustan Bharat India.


 Friends, today I ask you a question about India, if you like this article, please comment.


 Question => Who made the tricolor flag of India.

Bharat ka tiranga jhanda kisne banaya tha

 Friends, answer this question by writing in the comment box, if you do not know, then comment, I will reply to it within 24 hours.
Previous article
Next article

Leave Comments

Post a Comment

Hello friends have any questions

Articles Ads

Articles Ads 1

Articles Ads 2

Advertisement Ads